Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Výroba a kvalita UHT mlieka
Sabotová, Michaela
Práce se zabývá způsobem tepelného ošetření mléka, je zaměřená na UHT ošetření. UHT mléko je trvanlivé mléko, které se vyrábí z mléka a je tepelně ošetřené. Způsob tepelného ošetření je ultravysokotepelný ohřev UHT (Ultra Heat Treatment). Mléko je zahřáté na teplotu 135 ° C velmi krátkou dobu (1 až 2 sekundy). Pak se rychle zchladí a plní se do aseptických obalů. Dochází k eliminaci přítomných mikroorganismů a mléko získává nejméně 3 měsíční trvanlivost i při pokojové teplotě. Část práce se zabývala změnami, které probíhají při tepelném ošetření, například chemické změny, průběh oxidace, lipolýza a změnami ve výživových hodnotách.
Výroba a kvalita UHT mlieka
Sabotová, Michaela
Práce se zabývá způsobem tepelného ošetření mléka, je zaměřená na UHT ošetření. UHT mléko je trvanlivé mléko, které se vyrábí z mléka a je tepelně ošetřené. Způsob tepelného ošetření je ultravysokotepelný ohřev UHT (Ultra Heat Treatment). Mléko je zahřáté na teplotu 135 ° C velmi krátkou dobu (1 až 2 sekundy). Pak se rychle zchladí a plní se do aseptických obalů. Dochází k eliminaci přítomných mikroorganismů a mléko získává nejméně 3 měsíční trvanlivost i při pokojové teplotě. Část práce se zabývala změnami, které probíhají při tepelném ošetření, například chemické změny, průběh oxidace, lipolýza a změnami ve výživových hodnotách.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.